Balance the star

Nedenfor finder du beskrivelse og noder til den glade dans, som hurtigt er lært. Dansen kan udføres til melodien ”Du må få min sofacykel, når jeg dør”. Musikken til den velkendte festsang giver ofte danserne et smil på læberne.

Også navnet på en balanceøvelse
PS: Hvis du gerne vil forbedre din balanceevne, kan jeg anbefale en øvelse, der også hedder balance the star. Billedet til dette blog-indlæg gengiver en del af øvelse. Se fysioterapi-øvelsen på YouTube-video.

Opstilling

2 og 2 par overfor hinanden i en kreds. Det ene par har front i danseretningen og det andet par har ryggen i danseretningen.

Trin

Gangtrin og balancetrin.

Beskrivelse

MusikBeskrivelse
1-4Danserne danner en højrehåndsmølle og gør 4 balancetrin på stedet. Første trin er ind mod møllens midte.
5-8Møllefatningen beholdes og alle går 8 gangtrin med solen.
9-12Møllefatningen ophæves og alle drejer solo over højre skulder og danner en venstrehåndsmølle. 4 balancetrin på stedet. Første trin er ind mod møllens midte.
13-16Møllefatningen beholdes og alle går 8 gangtrin mod solen, hvorefter møllen ophæves.
1-4Do-si-do med fremmed danser – 8 gangtrin.
5-8Alle vender ryggen til egen danser og tager sidevendt korsgreb med fremmed danser. Herrerne bliver på sin egen plads og fører fremmed dame over på egen dames plads. 8 gangtrin.
9-12Do-si-do med egen danser – 8 gangtrin.
13-16Alle vender ryggen til fremmed danser og tager sidevendt korsgreb med egen danser. Herrerne bliver på egen plads og fører damen en halv omgang mod solen (4 gangtrin). Derefter fortsætter parret højre forbi det par, som de lige har danset med og videre til et nyt par (4 gangtrin). De par, der startede med at have ansigt i danseretningen har bevæget sig et par videre i danseretningen og de andre par har bevæget sig i den anden retning.

I hver gennemdansning danser man med et nyt par. Dansen fortsætter efter behag.

Musik

Du maa faa min sofacykel naar jeg doer

Et par bemærkninger:

  • Den muntre tekst til “Du må få min sofacykel, når jeg dør” er skrevet af Mogens Lorentzen. Vanløse-forfatteren er blandt andet kendt for at have skrevet tekster til “Juletræet med sin pynt” og den elegante “ABC-vise”. Sofacykel-melodien har et amerikansk ophav. Dérovre går melodien under titlen “She’ll Be Coming ‘Round the Mountain”.
  • I Amerika udfører man dansen til en anden melodi. Skriv gerne en kommentar nedenfor, hvis du ved, hvordan dansen er blevet kædet sammen med “Du må få min sofacykel, når jeg dør”.
  • Dansen “Balance the star” er blevet koreograferet af en mor og hendes søn. De hedder Raymond and Bicky McLain.
  • Dansen blev lavet til et julearrangement. Det inspirerede den ene af koreograferne til en figur, der minder om et kys under en mistelten. Figuren vandt ikke indpas, men det kræver kun lidt fantasi, at tilføje mistelten-figur i sangen.

Foto: © PhysioFit physiofitcambridge.co.uk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Drevet af WordPress | Tema: Baskerville 2 af Anders Noren.

Op ↑