Dudlebska polka

“Dudlebske”, “Dona Bleska”, “Dudlebska polka” og stjernepolka. Kært barn har mange navne. En rask dans fra det tidligere Tjekkoslovakiet. Dansen er nem at lære, den spreder god stemning og så giver den mulighed for, at man får lov til at danse med den person, som man gerne vil.

Video: Se en gruppe dansere fra USA danse denne dans til live-musik (Youtube)

Opstilling

Parvis i stor kreds. Dansen starter med almindelig fatning.

Trin

Polkatrin, chassetrin og gangtrin.

Beskrivelsen til Dudlebska polka

MusikBeskrivelse
1-8Parvis omdansning - 16 polkatrin.
9-16Parvis promenade mod solen - 32 gangtrin.

Fatning: Herren lægger højre arm om livet på sin dame, mens hun lægger sin venstre hånd på herrens nærmeste skulder. Samtidig lægger herren sin venstre hånd på foranstående herres venstre skulder.

Det vil sige, at kredsen danner en slags stjerne; hvor herrerne er inderst.
17-24Damerne slipper deres herrer og fortsætte rundt om herrekredsen med chassetrin. I løbet af musikken stiller damen sig bagved en af herrerne. Hun vælger selv, hvor mange trin hun danser, inden hun stiller sig bag en ledig herre.

Samtidig: Herrerne danner kreds med front mod kredsens midte. Herrerne klapper rytmisk; 2 gange i egne hænder og 1 klap i sidemændernes hænder (dette gøres ialt 16 gange).

Efter sidste klap vender herrerne sig om og danser med damen; der står bagved ham. Dansen begynder nu forfra med den nye danser.Dansen fortsætter, så længe man har lyst.

Som regel stopper dansen efter en polka (det vil sige takt 8).  

Tip: I forbindelse med klappet i sidemandens hænder, er det en god idé, at aftale, at herrerne eksempelvis vender venstre håndflade opad og højre håndflade nedad, når der klappes.

Variation: Man kan også bytte rolle i 3. del. Det vil sige, at det er damerne, der står i midten og klapper, mens herrerne danser udenom. På den måde får herrerne også lov til at vælge den danser, de gerne vil danse med.

Musikken til Dudlebska polka

Node til Dudlebska polka


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Drevet af WordPress | Tema: Baskerville 2 af Anders Noren.

Op ↑