Jingle bells / Bjældeklang

Der er mange historier, der knytter sig til sangen “Jingle bells”. Vidste du eksempelvis, at to byer skændes om at være fødeby til sangen? Vidste du, at nogle anser sangen for at være racistisk? Og at det var den første melodi, der blev transmitteret fra rummet til jorden? Læs meget mere i “8 things you may not know about jingle bells”.

Her er en herlig square dance, der kan danses til melodien. Den er nem at lære og der kommer god variation ind i dansen, fordi damerne skifter plads efter hver gennemdansning. Tilbage er blot at ønske glædelig… kanetur.

Opstilling

Kvadrille

Trin

Gangtrin og hurretrin.

Beskrivelsen

A-delOpføring, sving og kryds
1-41. par og 2. par går 4 gangtrin mod hinanden og derefter 4 gangtrin fra hinanden.
5-81. herre og 2. dame går do-si-do med 8 gangtrin.

Samtidig: 1. dame og 2. herre gør det samme.
9-121. herre og 2. dame mødes i midten af kvadrillen og svinger med almindelig fatning (8 hurretrin). De slutter med at have front til 4. par.

Samtidig 1. dame og 2. herre gør det samme, de ender med at have front til 3. par.
13-161. herre og 2. dame går igennem 4. par, når de er kommet igennem skilles de og går hjem til egen plads, 8 gangtrin. 2. herre og 1. dame går igennem 3. par og danser på samme måde hjem til egen plads, hvor de møder egen danser.
B-delDo-si-do, sving og promenade
17-201. par og 2. par går do-si-do med egen danser, 8 gangtrin.
21-24Alle svinger fremmed danser (hjørnedanseren) med 8 hurretrin. Alle bliver ved fremmed danser og de tager sidevendt korsgreb.
25-32Alle går promenade med fremmed danser, 16 gangtrin. Man går godt 1 omgang med uret, så alle herrerne slutter hjemme på egen plads med en ny partner.

Ovenstående danses ialt 4 gange.

I 2. gennemdansning er det atter 1. herre og 2.herre, der er opførende med deres nye damer. I 3. og 4. gennemdansning er det 3. og 4. herrer, der er opførende med deres respektive partnere. På den måde vil alle dansere opleve, at de er opførende i 2 gennemdansninger.
Efter 4 gennemdansninger skulle alle gerne lande hjemme på egen plads.

Denne dans er koreograferet af Sol Gordon.

Noden til Jingle bells

Noden til Jingle Bells / Bjældeklang

Illustrationen til dette indlæg

Denne illustration er lavet af Jacob Holm Laursen. Andre må gerne gøre brug af illustrationen, hvis de angiver kilden

En kommentar om “Jingle bells / Bjældeklang

Tilføj din

  1. Den dans jeg har lært, går som følger: -først og fremmest er det en kreds-par dans. 1. del af første reprise, starter med trojkafatning, og gadedrengehop. Til anden del, glides trojka-fatningen over i en form for flyverfatning, hvor begge dansere har ryggen mod midten, og gadedrengehop-trinene skiftest til sideløbstrin.
    Til omkvædet stopper parret op på stedet, damen vender rundt så hun kigger på herren, og der smedes. (“højre hånd” (3 gange) “venstre hånd” (også 3 gange) “højre hånd og rundt”) Der klaskes med højre håndflade mod dansepartneren, og bevægelsen fortsættes i en pirouette på stedet, hvorefter der gives armkrog og danses med gadedrengehop rundt på stedet. Ved omkvædets gentagelse, gøres det omvendt, sådan at der startes med venstre hånd 3 gange, højre hånd tre gange og venstre hånd klaskes mod hindanden, de to dansere imellem. Dansen kan fortsættes til næste vers, hvor der startes med trojkafatning og gadedrengehop og videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Drevet af WordPress | Tema: Baskerville 2 af Anders Noren.

Op ↑