Marie Louise

På Facebook så jeg spørgsmålet: “Bedste danske Engelskdans?”. Blandt de mange svar, var der én, der nævnte “Marie Louise” af Brødrene Bast. Jeg blev nysgerrig efter at høre melodien. Og da jeg først havde hørt melodien, fik jeg lyst til at undersøge, om der findes en dansebeskrivelse til. Et enkelt sted var der nogen, der foreslog at danse Pierrevals til melodien. Men jeg ville gerne have noget, der var mere specielt… Og så spillede skæbnen mig et puds…

Ny dans til en gammel melodi
Dagen efter kom postbuddet med et dansehæfte, som jeg havde bestilt kort forinden. Hæftet udkom i 2007 og hedder “Skriv en dans”. Det er en samling af nykomponerede danse, som var sendt ind til en konkurrence i forbindelse med Landsstævnet i Sæby samme år. Og der! Der findes en dans til Marie Louise. Dansen er lavet af Merete Vilhelm. Tak til hende for, at jeg må bringe beskrivelsen her.

Dansen er hurtigt lært, da den består af velkendte trin og figurerer, som bliver brugt i andre rækkedanse. Som danser får man hurtigt overskud til at nyde melodien.

Jeg ønsker, at beskrivelsen får flere til at stifte bekendtskab med den dejlige melodi. Og det er mit håb, at dansen falder I jeres smag… ellers står det alle frit for at opfinde en ny dans til melodien. Det er kun fantasien – og lysten – der sætter grænser.

Opstilling

Almindelig rækkeopstilling, 2 og 2 par hører sammen. 

Trin

Chassetrin, sideløbstrin og gangtrin

Beskrivelse af Marie Louise

1. delRækkerne frem og tilbage - Opførende par ned og op
1-4Rækkerne tager hinanden i hænderne og danser mod hinanden med 1 chasse og 2 gangtrin. På samme måde baglæns til egen plads.
1-4Gentag ovenstående.
5-81. parrene tager tohåndsfatning og danser ned gennem rækkerne; 8 sideløbstrin.
5-81. parrene danser hjem til egen plads (op gennem rækkerne) 8 sideløbstrin.
2. delKreds og kæde
9-161. og 2. par danner kreds og går til venstre (8 gangtrin) og til højre (8 gangtrin).
9-161. og 2. par går kæde; 16 gangtrin. De går 1 ¾ omgang, så de får byttet plads.

Dansen starter forfra, hvor førsteparrene nu danser med et nyt andetpar. 

Musik til Marie Louise

Node til Marie Louise.

Billedet
Billedet i dette indlæg er taget af Al Brian Dalager. Tak fordi jeg må bruge det i denne sammenhæng. Se flere af hans fotos på Facebook-siden “Hist og pist-photos”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Drevet af WordPress | Tema: Baskerville 2 af Anders Noren.

Op ↑