Mignon

Hvis du er glad for danse i stil med “Edelweiss” og “Sankt Bernhards vals”, er der en stor sandsynlig for, at du også kan lide Mignon. Dansen er hurtigt lært og den tilhørende musik er en rigtig ørehænger.

Denne simple pardans stammer fra Finland, hvor den er meget populær. I nogle foreninger herhjemme kaldes dansen af samme grund “Finskevals”. Dansens oprindelige – finske – navn er dog “Kehruuvalssi” som betyder noget i stil med “den snurrende vals”.

Dansen kræver ikke så meget plads, så den kan også udføres derhjemme på stuegulvet.

Se nogle finske baldansere danse Mignon (Youtube)

Sådan lød melodien, da den blev indspillet på en shellak-plade i 1949 (Youtube)

Opstilling

Parvis med enhåndsfatning.

Trin

Valsetrin, sidegangstrin og gangtrin

Dansebeskrivelse til Mignon

1. del"Sæt ud", "sæt ind" og solo rundt
1Damen sætter sin højre fod lidt til højre. Derefter drejer hun lidt mod højre samtidig med, at hun sætter venstre forfod i gulvet foran højre fod (vægten bliver på højre fod). Det samme til den modsatte side.Samtidig: Herren gør det samme men spejlvendt. Det vil sige, at han først danser mod venstre og bagefter mod højre.
Samtidig: Herren gør det samme men spejlvendt. Det vil sige, at han først danser mod venstre og bagefter mod højre.
2Danserne slipper håndfatningen og danser solo omkring sig selv med 2 valsetrin. Hun danser over højre skulder og han over venstre skulder.
3-4Gentag takt 1 og 2.
2. delSidelæns frem og tilbage derefter runddans med vals
5Parret tager almindelig dansefatning. 

Forreste fod sættes frem i danseretningen og bagerste fod samler til. Forreste fod sættes atter et skridt frem i danseretningen. Derefter løftes bagerste fod (det peger væk fra danseretningen) samtidig bøjer danserne overkroppen hen over bagerste ben/fod. Man kan tælle således: Frem - samle - frem - bøj tilbage.
6Som takt 5. Men denne gang er det med modsatte fod og begge danser imod danseretningen.
7-8Parvis vals, 4 valsetrin.

Dansen starter forfra og fortsættes så længe man lyster.

Musik til Mignon

Node til Mignon

""

Illustrationen forestiller 2 Minions, der danser denne pardans. Selve illustrationen er lavet af Jacob Holm Laursen, men den bygger på det unikke udsende, som Minions er blevet tildelt fra deres skabers side. Der er ikke et ønske om at stjæle, deres identitet, så hvis nogen føler, at deres ophavsret er blevet krænket, så ræk ud. Derefter vil illustrationen blive fjernet omgående.

2 kommentarer om “Mignon

Tilføj din

 1. Det er jo interessant, at de på videoen blander Sankt Bernhards vals ind midt i Mignon! Desuden kan man nærmest ikke høre musikken tydeligt på dette stykke.
  🥴

  1. Hej Judy

   Du har helt ret! Lyden er desværre ikke særlig god på videoen. Hvis jeg finder en optagelse, hvor lyden er bedre og fremførelsen mere tydelig, så opdaterer jeg prompte dette opslag med den nye video.

   God dag til dig. Med venlig hilsen

   Jacob

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Drevet af WordPress | Tema: Baskerville 2 af Anders Noren.

Op ↑